Return to site
Return to site

De Must van Mout

n de schijnwerpers: Mout! 

Als reactie op de Hype van Hop-introducer ik de Must van Mout:

IPA: Ik ben er groot fan van. Leuke (hippe) namen ook. IPA heeft veel hop. En dat is juist. Maar IPA (lees: bier) is ook gemaakt van water, graan en gist. 

Tegenwoordig overheersen op de bieretiketten veelal hoppige namen. Hopster, 100 IBU, Dry-hopping, Amarillo, Hoptimist, 1000 IBU!, Sorachi Ace, enz. Ik hou van die namen. Deze namen bekken erg lekker. Echter, zonder goede granen is IPA nog geen goede IPA. Met aromahop en dryhopping kun je een "iets mindere god" toch nog oké krijgen, maar een goede moutbasis is van doorslaggevende factor op de kwaliteit van het bier. Vooral als IPA al wat ouder is geworden geworden en de 'maskeerhop' verdwenen is.

Je komt er als consument achter; als je goed zoekt, dan staan ​​met een beetje mazzel bij de kleine lettertjes de granen die zijn gebruikt zijn voor dit bier. Internet, Untappd en Ratebeer helpen je ook op weg. Overigens kunnen we het water en gist ook zeker niet vergeten.

Maar waarom is graan (lees: gemout) het ondergeschoven kindje in biernamen en op etiketten? Laat als brouwer zien dat dit 1 van de belangrijkste ingredienten van een goed bier is.

Mikkeller scoorde met hun bier "1000 IBU", Bronckhorster met "Hoptimist en een Amerikaanse brouwer met" Hopmaster ". Wie durft het met zijn of haar bier" 180 EBC "van" Maltmaster "te noemen?

De Must van Mout. 

©  Mark van Bergen 9-11-2017

n de schijnwerpers: Mout! 

Als reactie op de Hype van Hop-introducer ik de Must van Mout:

IPA: Ik ben er groot fan van. Leuke (hippe) namen ook. IPA heeft veel hop. En dat is juist. Maar IPA (lees: bier) is ook gemaakt van water, graan en gist. 

Tegenwoordig overheersen op de bieretiketten veelal hoppige namen. Hopster, 100 IBU, Dry-hopping, Amarillo, Hoptimist, 1000 IBU!, Sorachi Ace, enz. Ik hou van die namen. Deze namen bekken erg lekker. Echter, zonder goede granen is IPA nog geen goede IPA. Met aromahop en dryhopping kun je een "iets mindere god" toch nog oké krijgen, maar een goede moutbasis is van doorslaggevende factor op de kwaliteit van het bier. Vooral als IPA al wat ouder is geworden geworden en de 'maskeerhop' verdwenen is.

Je komt er als consument achter; als je goed zoekt, dan staan ​​met een beetje mazzel bij de kleine lettertjes de granen die zijn gebruikt zijn voor dit bier. Internet, Untappd en Ratebeer helpen je ook op weg. Overigens kunnen we het water en gist ook zeker niet vergeten.

Maar waarom is graan (lees: gemout) het ondergeschoven kindje in biernamen en op etiketten? Laat als brouwer zien dat dit 1 van de belangrijkste ingredienten van een goed bier is.

Mikkeller scoorde met hun bier "1000 IBU", Bronckhorster met "Hoptimist en een Amerikaanse brouwer met" Hopmaster ". Wie durft het met zijn of haar bier" 180 EBC "van" Maltmaster "te noemen?

De Must van Mout. 

©  Mark van Bergen 9-11-2017

Previous
Biertrends.
Next
De Geboorte van Craftbier.
 Return to site
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK